2min

Samsung is begonnen met een tegenaanval op Apple. De twee bedrijven liggen al geruime tijd met elkaar overhoop, maar vooralsnog is Apple aan de winnende hand. Samsung laat het er echter niet bij zitten en opent nu de jacht op de iPhone 5, het nieuwe vlaggenschip van Apple. Samsung heeft bij de rechter aangegeven dat de iPhone 5 inbreuk maakt op hun patenten en laat de telefoon toevoegen aan een rechtszaak.

Samsung had al eerder een lijst met Apple-producten bij rechter Paul Grewal ingeleverd die inbreuk zouden maken op intellectueel eigendom van het bedrijf. Gisteren heeft Samsung aan Grewal gevraagd om daar de iPhone 5 aan toe te voegen. Op dit lijstje stonden al iPhone-, iPad- en iPod touch-producten.

Gisteren heeft Samsung aangegeven dat de iPhone 5 dezelfde patenten misbruikt als de Apple-producten die al op het lijstje stonden. Het zou hier gaan om een mix van standaard essentiële patenten van 3G standaarden en patenten die betrekking hebben op de functionaliteit van de apparaten. Vooralsnog is er geen reden dat rechter Grewal de vraag van Samsung om de iPhone 5 toe te voegen niet zal honoreren. Of de rechter dit ook werkelijk doet, zal bekend worden gemaakt op 6 november, wanneer de volgende hoorzitting staat gepland.

Samsung, dat goed nieuws te horen kreeg aangaande de eis over intrekken van het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1, liet in een verklaring over de kwestie met de iPhone 5 weten: "We hebben altijd de voorkeur gegeven om met onze innovatieve producten te concurreren op de markt en niet in de rechtszaal. Daarentegen is Apple continu bezig met agressieve juridische maatregelen, wat de concurrentie op de markt verstoort. Onder deze omstandigheden hebben we geen keuze en moeten we onze innovatieve en intellectuele eigendommen beschermen".