RIM draait minder verlies dan verwacht

RIM, de maker van de Blackberry-smartphones, heeft de cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt en daaruit komt naar voren dat het bedrijf 235 miljoen dollar verlies heeft geleden. De omzet kwam weliswaar uit op 2,9 miljard dollar, wat twee procent hoger is als het eerste kwartaal van 2012 maar dertig procent lager als hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

RIM draait minder verlies dan verwachtHet bedrijf lijdt vooral onder het feit dat het niet kan opboksen tegen de alsmaar innovatievere producten van vooral Samsung en Apple. Dit is terug te zien in het aandeel op de beurs van de BlackBerry-fabrikant, het aandeel RIM verloor het afgelopen jaar 70 procent van zijn waarde. Dit had tot gevolgd dat RIM besloot om flink te gaan reorganiseren en er veel banen zijn verdwenen bij het bedrijf. Ondanks dat het bedrijf nu wederom rode cijfers noteert geeft RIM aan niet verder te gaan snijden in het werknemersbestand. De komst van het BlackBerry OS 10 besturingssysteem moet voor een ommezwaai zorgen bij het noodlijdende bedrijf. Inmiddels is RIM druk bezig met de voorbereiding van de lancering van de Blackberry 10 smartphones begin 2013.

Shaw Wu, analist bij Sterne Agee, zei na de bekendmaking van de laatste cijfers: "Het is nog steeds slecht, maar het is een stuk minder als de ramp die verwacht werd. De beurzen handelen puur op basis van verwachtingen. De verwachtingen waren erg laag, en we zijn erin geslaagd om beter als verwacht te presteren".

In het tweede kwartaal heeft RIM in totaal 7,4 miljoen BlackBerry smartphones en 130.000 BlackBerry Playbook’s verscheept. Dit wil overigens niet zeggen dat ze allemaal verkocht zijn, maar gezien er recent geen nieuwe toestellen zijn verschenen is dit zeker niet slecht. Tot slot wist RIM te melden dat er nu in totaal 80 miljoen gebruikers zijn met een Blackberry-abonnement.

Bron:The Huffington Post