1 min

Jeff Bezos, CEO van Amazon is er klaar mee, de voortslepende rechtszaken waarin bedrijven elkaar in de haren vliegen over mogelijke patentinbreuken. Deze zaken moeten op overheidsniveau aangepakt worden en wetten moeten veranderd worden, zo vindt de topman.

Bezos stelt in een interview met de Engelse versie van Metro: "Patenten zijn in het leven geroepen om innovatie te bevorderen, wij leven in een wereld waar patenten innovatie juist tegen houden" de oplossing ligt volgens hem bij de overheden. "Overheden moeten kijken naar het huidige patentensysteem en mogelijke aanpassingen op de wet, de strijd om patenten begint ongezonde vormen voor de samenleving aan te nemen. Ik houd van technologie, van uitvindingen en snelle verandering, dit is het gouden tijdperk voor draadloze en mobiele apparaten"

Bezos is niet de enige die moe wordt van de patent rompslomp, de VN heeft eerder deze maand een bijeenkomst gehad waar onder meer Apple, Google, Microsoft en Samsung aanwezig waren, zij kwamen bijeen om samen een oplossing te vinden voor de kwestie patentschending. Google sprak zich eerder ook al openlijk uit over het aanpakken van het Amerikaanse patentensysteem.

Het lijkt overigens voorlopig niet rustiger te worden in de patentoorlog, Samsung is tot op heden nog steeds verwikkeld in een zaak met Apple, deze loopt nog in ieder geval tot in 2013.