CEO Apple en Samsung in gesprek over patentoorlog

De CEO’s van Apple en Samsung hebben ingestemd om samen met een bemiddelaar met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van de gesprekken is om de voortwoedende patentoorlog tussen de twee bedrijven een halt toe te roepen. Apple en Samsung hebben in verschillende landen rechtszaken tegen elkaar lopen, het betreft daarbij voornamelijk de schending van elkaars patenten met smartphones en tablets.

Op 19 februari zullen topmannen van Apple en Samsung met elkaar in gesprek gaan. Hierbij zullen ook advocaten en een vooralsnog onbekende bemiddelaar aanwezig zijn. Het is wel duidelijk dat deze bemiddelaar ervaring heeft met soortgelijke meningsverschillen tussen grote bedrijven.

Rechter Lucy Koh, wie een grote rechtszaak tussen de twee kemphanen behandelt, heeft Apple en Samsung verzocht om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Het liefste zou zij zien dat de CEO’s met elkaar in gesprek gingen. Apple en Samsung hebben destijds afgesproken om met een voorstel te komen, wat woensdag 8 februari ingediend zou worden. In dat voorstel staat te lezen dat er in februari een bijeenkomst zal plaatsvinden.

Apple en Samsung zijn in het verleden al een aantal gesprekken aangegaan, maar kwamen destijds niet tot een overeenkomst. Het staat dus ook niet vast dat dit bij deze nieuwe bijeenkomst wel zal gebeuren.

Bron:CNET