1 min

Microsoft heeft nog maar net Windows 8 gelanceerd of het is al aangeklaagd wegens patentschending, bedrijf SurfCast stelt dat Microsoft inbreuk maakt op zijn Live Tegel patent. De Live Tegels in Windows 8 en Windows Phone 8 zijn een van de belangrijkste features in de twee besturingssystemen en van essentieel belang. Of Surfcast ook recht van spreken heeft zal een rechter moeten gaan uitmaken.

SurfCast stelt dat Microsoft met alle nieuwe software inbreuk maakt op het Live Tegel patent dat SurfCast al in 2004 heeft ingediend. Het patent van SurfCast beschrijft hoe realtime informatie op een tegel weergegeven kan worden. De vraag is echter waarom het bedrijf zolang heeft gewacht, inmiddels is het al ruim een jaar bekend hoe Windows 8 eruit komt te zien.

Microsoft zou zowel direct als indirect inbreuk maken op het Live Tegel patent van SurfCast, dit omdat Microsoft andere ontwikkelaars ook in staat stelt om een live tegel te produceren en dit dus patentinbreuk in de hand werkt. SurfCast eist schadeloos gesteld te willen worden wegens misgelopen licentie-inkomsten.

De rechtbank heeft zich inmiddels over de zaak gebogen, het is nog onduidelijk wanneer de zaak voor zal komen. Microsoft heeft tot op heden nog niet gereageerd.