1 min

Volgens een gerucht zou Apple aan het plannen zijn om de Intel-processoren van MacBook’s en Mac’s zo snel mogelijk te vervangen met een processor vergelijkbaar met de processor die aanwezig is in de nieuwe iPhone en iPad.

Volgens Bloomberg zouden drie anonieme bronnen het eerdere gerucht bevestigd hebben. Het nieuws dat Apple zijn Intel-chips wil vervangen is niet volledig nieuw, al eerder gingen geruchten dat Apple plannen zou hebben om Intel te laten vallen. Bloomberg wist nu echter meer bevestigende bronnen te vinden.

Door het integreren van eigen processors in alle hardware van Apple wordt het een stuk makkelijker om de ontwikkeling voor meerdere platforms mogelijk te maken. Daarnaast kan Apple de kosten drukken doordat het niet meer afhankelijk is van Intel.

Ook zou Apple er van overtuigd zijn dat de ontwikkeling van Intel op de korte termijn niet gericht zal zijn op het energiezuiniger maken van zijn processors. Dit is iets wat Apple juist heel graag wil, om de batterijduur van de producten verder te verlengen. Een ander element wat een doorn in het oog is van Apple, is de hitte die Intel-processors genereren. Apple steekt veel moeite in het dunner maken van de producten en bij een grote warmteproductie kan men minder ver gaan.

Alle veranderingen die plaats zouden gaan vinden moeten nog minimaal een aantal jaren op zich laten wachten, dus Intel zal voorlopig nog door kunnen gaan met het leveren van componenten aan Apple.