1 min

Microsoft neemt per direct afscheid van het hoofd van de Windows-divisie, Steven Sinofsky. Na 23 jaar actief te zijn geweest binnen verschillende onderdelen binnen Microsoft, zal hij zijn taken nu overdragen.

Sinofsky verlaat Microsoft net nadat het bedrijf een van de meest revolutionaire besturingssystemen ooit uitgebracht heeft: Windows 8. Een besturingssysteem waarbij Sinofsky een grote rol speelde bij zowel de ontwikkeling als de presentatie er van. Sinofsky stond diverse malen op het podium om nieuwe functies van Windows 8 aan de wereld te tonen.

Zover bekend zal Julie Larson-Green nu hoofd van Windows-software- en -hardware-ontwikkeling worden, Tami Reller zal eveneens een grote rol gaan spelen binnen de Windows-afdeling, daarnaast blijft ze ook directrice van Marketing en Financiële zaken.

In een reactie laat Sinofsky weten dat het altijd zijn bedoeling is geweest om net tussen productiecyclussen op te stappen. Het is volgens hem een mooi moment om zijn verantwoordelijkheden over te geven en een goed moment om te reflecteren en vooruit te kijken. Hij geeft aan dat hij een nieuwe uitdaging wil gaan zoeken in hetzelfde vakgebied. De kans lijkt daarom zeker aanwezig dat we in de toekomst nog zullen horen van deze man.