1 min

Julie Larson-Green, het nieuwe hoofd van de Windows-divisie nadat Steven Sinofsky vorige maand onverwachts opstapte, gaf in een recent interview meer informatie over de nieuwe interface van Windows 8.

In het interview, dat gehouden werd met MIT Technology Review, vertelt ze dat de nieuwe interface van Windows 8 een product is van een veranderende omgeving. De traditionele Windows-interface is amper veranderd de afgelopen 25 jaar, zo vertelde ze. Deze nieuwe interface biedt informatie sneller aan.

"…met Windows 8 zijn alle verschillende dingen die je wilt doen in één overzicht zichtbaar met de livetegels," aldus Larson-Green. "In plaats van om elke applicatie afzonderlijk af te gaan is er een soort dashboard waarin alles zichtbaar is dat nu gebeurt en waar je om geeft. Het haalt datgene wat je wilt doen dichterbij."

Larson-Green stelde verder dat touch nog belangrijker wordt in de pc-markt en dat ze een computer zonder aanraakscherm niet meer kan voorstellen.

Over het feit dat gebruikers verdeeld zijn over de Windows-interface, laat ze weten "[dat we] liever gaan voor de impressie op de lange duur dan die van de eerste 20 minuten." Ze wees erop dat het voor mensen die vastzitten in de oude interface lastig kan zijn om over te schakelen naar de nieuwe interface, maar dat binnen twee dagen tot twee weken dat gebeurd zal zijn.

Het complete interview is hier terug te lezen.