1 min

De constructie van Apple’s nieuwe kantoor, ontworpen door wijlen Steve Jobs, loopt vertraging op, zo heeft het Amerikaanse bedrijf bevestigd. Het was de bedoeling dat het kantoor in 2015 klaar was om gebruik te nemen, maar het lijkt er op dat dit met een jaar opgeschoven zal worden.

Het probleem rond de constructie ligt voornamelijk bij de stad Cupertino, omdat men eerst onderzoekt wat voor impact het nieuwe gebouw op het milieu zal hebben. Het zou nog tot juni 2013 kunnen duren voordat een rapport over de effecten is voltooid, waardoor het werk aan het kantoor uitgesteld moet worden tot 2014.

Apple’s nieuwe kantoor krijgt de naam Apple Campus 2 en zal zo’n 12.000 medewerkers kunnen vestigen. Steve Jobs presenteerde de definitieve plannen voor de nieuwe campus in juni 2011, vier maanden voor zijn dood. Apple heeft de plannen van Jobs in sommige opzichten aangepast, volgens Cupertino’s stadsmanager David Brandt zijn deze wijzigingen niet van significante waarde: "Er is niets significants toegevoegd of gewijzigd. Ik denk dat Apple het project constant probeert te verbeteren."

Het kantoor dat Apple in gedachten heeft heeft een cirkelvorm en beslaat 260.000 vierkante meter. Daarmee wordt het één van de grootste gebouwen op onze planeet. Het grootste gedeelte van het exterieur wordt van glas.