De stad Cupertino waar Apple is gevestigd heeft meer details en foto’s vrijgegeven van Apple’s nieuw te bouwen campus, welke inmiddels de bijnaam spaceship heeft gekregen. Het gaat om een rond gebouw van 850.000m2, door de ronding heeft het veel weg van een ruimteschip.

De gemeente Cupertino is nu aan het bekijken of het Apple een vergunning gaat verlenen voor de bouw van de nieuwe campus. Hierbij wordt gekeken naar de invloed op de natuur en de luchtkwaliteit maar ook de mogelijkheid geluids- en verkeersoverlast.

Ook krijgen de inwoners van de stad nog de mogelijkheid om gehoord te worden indien er bezwaren zijn tegen het plan.

Volgens de plannen van Apple moeten er straks 14.000 mensen komen te werken en komt er 100.000m2 aan onderzoeksruimte beschikbaar. Apple’s doel is om maximale efficiëntie en te bereiken en het de werknemers zo aangenaam mogelijk te maken. Het moet een kantoor worden van de 21e eeuw, en volgens Jobs zal het "het beste kantoorgebouw ter wereld worden".

De burgemeester van Gilbert Wong heeft al laten weten dat er geen kans bestaat dat de plannen van Apple worden afgewezen door de gemeenteraad. Ook de buursteden van Cupertino hebben positief gereageerd op de plannen. Uiteindelijk zorgt zo’n grote nieuwe campus ook voor een hoop werkgelegenheid.

Apple heeft de grond waar de campus moet komen recent aangekocht. Het is een perceel van ruim 600000m2, waarvan een deel eerder eigendom was van HP. Ook heeft Apple vorige maand zo’n 125.000m2 aan kantoorruimte gehuurd in Cupertino om haar werknemers te voorzien van een werkplek tot de nieuwe campus klaar is in 2015.

Apple zit momenteel in een groeispurt door het grote succes van de iPhone en iPad. Het aantal werknemers neemt enorm hard toe wat er mogelijk toe kan leiden dat het bedrijf al uit zijn tweede campus is gegroeid voordat deze überhaupt klaar is. Er werken momenteel zo’n 12.000 werknemers bij Apple in Cupertino.