Naast alle nieuwe gadgets die Apple op de Worldwide Developers Conference (WWDC) deze week aankondigde, presenteert Steve Jobs vandaag zijn plannen voor de bouw van een Apple-campus.

Jobs ontvouwde vandaag zijn plannen tegenover de gemeenteraad van Cupertino, Californië. Hij vroeg toestemming aan de gemeenteraad om het Apple-complex te mogen bouwen in hun stad. Het ringvormige gebouw, dat vier verdiepingen kent, moet volgens Jobs straks onderdak bieden aan zo’n 13.000 werknemers.

Op de grond waar de Apple-campus straks komt te staan stond tot voor kort een computerdivisie van HP. Momenteel wordt het grondgebied gebruikt als een grote parkeerplaats voor de vele werknemers die in Silicon Valley werken. Om de gemeenteraad een duwtje in de rug te geven, laat Jobs weten dat er een grote nadruk zal liggen op het behouden van ‘groen’ in en om de campusring.

Bij de bouw van het pand denkt Jobs ook aan het milieu. Zo wil hij voor een eigen groene energiebron zorgen. De energielevering van de staat zal alleen als back-up dienst doen. Volgens Jobs zal het stijlvolle pand "het beste kantoor ter wereld worden".

Als Apple toestemming krijgt, zal de bouw in 2012 gaan beginnen en nemen Steve Jobs en consorten in 2015 hun intrek.