PayPal heeft besloten om aanbieders van accounts voor nieuwsgroepen niet langer in de hand te werken. Aanbieders zullen een andere manier moeten vinden om gebruikers te laten betalen voor hun account.

Eerder kregen filehosting-diensten het al te verduren van PayPal, zij werden verbannen van de diensten wegens het in de hand helpen van piraterij. Nu trekt PayPal dit strikte beleid ook door naar aanbieders van nieuwsgroepen.

PayPal heeft alle toegang tot zijn diensten geblokkeerd voor een aantal aanbieders van nieuwsgroepen en al het geld op de rekeningen is bevroren. Onder andere XSUsenet, EasyUsenet en Usenet4U mogen geen gebruik meer maken van PayPal en vallen onder het nieuwe strikte beleid van PayPal.

Het onderwerp nieuwsgroepen is de laatste tijd vaak in het nieuws, meningen over de legaliteit van het downloaden via nieuwsgroepen zijn verdeeld. Het lijkt er sterk op dat PayPal eieren voor zijn geld kiest en bang is voor enige vorm van betrokkenheid bij het in de hand helpen van piraterij.