1 min Applications

Brein wil betalingen aan piratensites blokkeren

Als het aan Stichting Brein ligt wordt de geldkraan van piratensites zo spoedig mogelijk dicht gedraaid. Dit wil de stichting doen door middel van het blokkeren van digitale betalingen via bijvoorbeeld iDeal en PayPal. Ook hoopt het samen met deze betaalproviders de uitbaters van piratensites op te sporen.

Brein wil betalingen aan piratensites blokkerenNaast het blokkeren van de betalingen en het daarmee stopzetten van de inkomsten van piratensites wil Brein ook via providers zoals iDeal en PayPal achter de gegevens van de verantwoordelijke personen komen. Directeur van Stichting Brein, Tim Kuik, licht deze actie toe: "Deze providers leveren betalingsdiensten aan websites en als die websites onrechtmatig zijn, dan horen zij die diensten niet te leveren."

Met die reden is Stichting Brein dan ook in overleg met de Nederlandse betalingsproviders. Mogelijk komt hier volgens Tim Kuik een samenwerking tussen deze partijen uit voort. Naast het blokkeren van betalingen hoopt Brein op deze manier dus achter de verantwoordelijke personen te komen, doordat bij een betaalprovider de NAW-gegevens meestal wel kloppen, terwijl er bij de registratie van domeinnamen vaak onjuiste gegevens worden opgegeven. Volgens Brein zou de nieuwe aanpak al deels vruchten hebben afgeworpen.

Bron:Nu.nl