1 min

De eerste Windows Phone 8-apparaten van HTC en Nokia zijn eerder deze maand op de Amerikaanse markt gebracht, maar tot dusver hebben deze smartphone-producenten niets losgelaten over de verkoopcijfers. Microsoft’s CEO Steve Ballmer gaf gisteren wat meer informatie over de huidige stand van zaken met Windows Phone-producten en dat lijkt rooskleurig.

Ballmer liet gisteren tijdens de jaarlijkse digitale aandeelhoudersbijeenkomst weten hoe het gaat met de positie van Windows Phone op de markt, "De Windows Phones van HTC en Nokia krijgen lovende recensies en zijn al op verscheidene plekken in de wereld uitverkocht. Onze partners schroeven de productie op en we lanceren ook op nieuwe markten. We verkopen nu al 4 maal meer telefoons dan dat we rond deze tijd vorig jaar deden."

Het feit dat Ballmer geen daadwerkelijke cijfers prijsgeeft zou kunnen betekenen dat Microsoft zich ondanks deze uitspraken niet op een comfortabele positie op de markt bevindt wanneer verkoopcijfers vergeleken worden met Android, iOS en misschien zelfs BlackBerry. Met de hoge marktaandelen van Samsung en Apple is het aannemlijk dat de cijfers voorlopig sowieso mager zullen lijken. Microsoft lijkt echter hoe dan ook bezig met een langzame wederopstanding.