Over de hele wereld verschijnen steeds meer Windows 8 PC’s op de markt, tot dusver lijkt er een stijgende lijn te zijn in de verkoop van de aanraakgevoelige exemplaren. Sterker nog, er is zoveel vraag dat de aanvoer achter blijft, zo meldt het Chinese Lenovo.

CNET laat weten dat Gerry Smith, hoofd van Lenovo’s Amerikaanse divisie, heeft toegegeven dat het bedrijf en de gehele PC-industrie onderschat heeft hoeveel vraag er zou zijn naar aanraakgevoelige schermen voor Windows 8- en Windows RT-PC’s. "Wanneer je een grote verandering doormaakt, moet altijd van te voren bepaald worden wat voor waarde de gebruiker hecht aan aanraakgevoeligheid of andere functies. Na elke grote verandering in de afgelopen 10 jaar hebben we het nog nooit precies bij het rechte eind gehad."

Verder laat Smith weten dat de levering van de aanraakgevoelige schermen een stuk zal verbeteren in het eerste kwartaal van 2013. Smith voorspelt dat 50 procent van alle Lenovo producten, exclusief tablets en smartphones, binnen twee tot drie jaar geleverd zal worden met aanraakgevoelige schermen.