1 min

Of het goed gaat met Windows 8 horen we niet van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond houdt de lippen voor het grootste deel van de tijd stijf op elkaar wanneer het gaat over bijvoorbeeld de verkoopcijfers van het nieuwe besturingssysteem. Asus doet wel een duit in het zakje, volgens het Taiwanese bedrijf is de vraag naar Windows 8-producten laag.

Asus’ CFO David Chang vertelt tegenover Wall Street Journal: "De vraag naar Windows 8 is niet goed op dit moment". Chang heeft het nagelaten om financiële resultaten te overhandigen, maar hij geeft wel aan dat de verkopen van Windows 8-laptops met touchscreen duidelijk lager uitvalt dan verwacht werd. De VivoBook van Asus is op de website van bijvoorbeeld Best Buy juist één van de bestverkopende laptops met Windows 8, maar de cijfers als geheel zijn dus nog niet conform de verwachtingen.

Microsoft gaf eerder deze week aan dat de grens van 40 miljoen licenties voor Windows 8 doorbroken is. Daarmee ging de verkoop van Windows 8 sneller dan die van Windows 7, zo meldde het bedrijf. Vanuit verschillende hoeken wordt er echter getwijfeld aan de cijfers die Microsoft presenteerde.

Windows 8-producten met een aanraakgevoelig scherm zijn momenteel nog relatief duur en dat wordt gezien als één van de redenen dat de verkopen nog niet op peil zijn. Asus zou volgens een interne mail van plan zijn om de prijzen van Windows 8-producten te verlagen om het interesse van de consument te verhogen.