1 min

Door de jaren heen is Microsoft al meerdere malen in aanraking gekomen met de Europese Unie voor bijvoorbeeld Windows Media Player en Internet Explorer. Ditmaal is het de beurt aan een aantal van Microsoft’s online diensten zoals Hotmail en Bing.

De redenen voor een nieuw onderzoek naar Microsoft zijn de veranderingen in het beleid van de diensten die Microsoft aanbiedt. De wijzigingen zouden betrekking hebben op de privacy, waardoor nader onderzoek noodzakelijk is.

‘Kijkend naar de grote hoeveelheid en populariteit van de diensten die jullie aanbieden, is het aan te nemen dat de veranderingen in de service-overeenkomst en het daaraan gerelateerde privacybeleid van invloed kan zijn op vele Europese burgers. Wij hebben daarom besloten om te controleren wat de consequenties van de beleidsveranderingen inhouden, voor de bescherming van de persoonlijke data van deze burgers."

Robin Koch, woordvoerder van Microsoft Brussel, stelt: ‘Bij het vernieuwen van Microsoft’s service-overeenkomst zijn geen aanpassingen gedaan aan ons privacybeleid. Wij weten zeker dat de conclusie zal zijn dat Microsoft’s toewijding aan privacy niet veranderd is.’