1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Europese Commissie vindt dat Microsoft onvoldoende tegemoet komt aan de eisen om de handelspraktijken aan te passen. Het bedrijf kreeg in 2004 al een boete van 497 miljoen euro, omdat ze onvoldoende gehoor gaven aan de eis om Media Player los te koppelen van het besturingssysteem Windows.

Volgens de woordvoerder van de Europese Commissie, Jonathan Todd, komt Microsoft zijn beloften niet na. Het is namelijk zo dat naast het verwijderen van de Media Player uit Windows, Microsoft aan concurrenten meer details moet gaan leveren over de interne werking van het besturingssysteem.

Todd constateert slechts de ontevredenheid van de Commissie, maar liet niet weten of er nieuwe stappen komen om die onvrede weg te nemen.

Microsoft bezit op dit moment het grootse besturingssysteem op de wereld. Van elke tien computers zijn er negen met het besturingssysteem van Microsoft. Alleen in de markt voor de (professionele) servertoepassingen is het iets anders. Daar zijn alternatieven als Linux, Unix en andere besturingssysteem ook ruim aanwezig.

De Europese Commisie vindt dat het gesloten karakter van Microsoft het voor de concurrenten erg moeilijk maakt om compatibele software te kunnen produceren.