1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De lancering van Windows 8 was niet genoeg om de PC-markt uit het slop te trekken. Tot die conclusie kwamen zowel onderzoeksbureau Gartner als IDC. In een interview met Bloomberg geeft topman Todd Bradley van HP aan dat Windows 8 "een langzamere start had dan menigeen verwacht had".

Echter was Bradley niet enkel negatief. Hij gaf aan dat hij nu al de verkopen langzaam op ziet lopen. Hij zei:"We zien een voortgaand momentum en een groei die zich doortrekt". Dit geldt voor de maand januari, legt hij uit.

HP lijkt het meest te verliezen te hebben wanneer de consumenten niet massaal Windows 8 aanschaffen. Cijfers van AdDuplex geven namelijk aan dat HP van de ruim 7,500 Windows 8-producten voor maar liefst 23 procent de verantwoordelijke fabrikant is.


HP komt binnenkort met nog meer Windows 8-apparaten, waaronder de ElitePad 900, welke aan het einde van januari wordt gelanceerd. Ook is er de EliteBook Revolve, die gepland staat voor maart. Inmiddels heeft Microsoft erop gewezen dat de introductieperiode van Windows 8 bijna verstreken is. Dit betekent dat vanaf 1 februari geen korting meer wordt gegeven op een upgrade naar het besturingssysteem. Logisch gevolg hiervan is dat het minder lucratief is om een oud systeem te upgraden, waardoor misschien consumenten aangemoedigd worden om een nieuw systeem aan te schaffen.