1 min

Onderzoeksbureau Gartner heeft cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat de pc verkopen nog steeds dalen. Veel fabrikanten hadden hun hoop gevestigd op Windows 8, dat het nieuwe besturingssysteem de pc-markt uit het slop zou trekken. Consumenten kiezen echter vaker voor tablets en smartphones dan voor een nieuwe laptop of desktop computer. Uiteraard werkt ook de huidige economische situatie niet mee.

Wereldwijd daalde het aantal verscheepte pc’s van 95 miljoen in 2011 naar 90,37 miljoen in 2012. Dit betekent een daling van 4,9 procent. Gartner geeft aan dat de cijfers een indicatie zijn van een verandering in consumentengedrag alsmede een slechte wereldwijde economie.

Bij Gartner geeft Mikako Kitagawa aan dat zich een heel andere trend voordoet als analisten verwacht hadden. Deze dachten namelijk dat consumenten zowel een pc als tablet zouden bezitten maar dit is slechts gedeeltelijk waar. Er is namelijk een trend aan het ontstaan waar consumenten een tablet als persoonlijk bezit hebben en daarnaast een pc gebruiken die door meerdere personen gebruikt wordt, aldus Kitagawa.