De gemeente Den Haag heeft de plannen voor de verbouwing van de Haagse Passage goedgekeurd. Hiermee is de weg officieel vrijgemaakt, voor de bouw van een tweede Apple Store in Nederland.

Apple heeft groen licht gekregen voor de verbouwing van de Haagse Passage in Den Haag en zal er de tweede Apple Store van Nederland in huisvesten. De Apple Store zal het voormalige winkelpand van Selexyz overnemen en daarbij worden ook de winkelruimten van Ecco en Giullia & Co betrekken. Beide winkels zijn inmiddels al uitgekocht door Apple. De winkelruimte van Selexyz stond al enige tijd leeg, nadat het merk werd overgenomen door De Slegte en samen is gegaan met de al bestaande Haagse vestiging van de winkelketen.

Om tijd te besparen voor de goedkeuring van de bouwplannen heeft Apple gekozen om een aantal kenmerkende eigenschappen van de Apple Store te schrappen. Zo zal de glazen trap die aanwezig is in de meeste Apple Stores, inclusief die in Amsterdam, niet toegevoegd worden aan de winkel in Den Haag.

Op dit moment is Amac, een zogenaamde Apple Premium Reseller, aanwezig in de Haagse passage. Apple en Amac zijn op het moment nog in overleg over een verplaatsing van de vestiging naar een andere locatie in Den Haag. Apple zou de Amac-winkel wel willen behouden omdat deze winkel persoonlijker, compacter en van oorsprong Nederlands is. Vele klanten zouden dit prefereren boven het internationale karakter van een officiële Apple Store.