De Nederlandse afdeling van Apple is momenteel druk bezig met het inplannen van een tweede Apple Store binnen onze landsgrenzen. De tweede Apple Store zal in Den Haag gevestigd worden, zo blijkt uit verschillende bronnen. De nieuwe Apple Store moet groter worden dan zijn tegenhanger in Amsterdam.

De komst van een tweede Apple Store wordt door meerdere anonieme bronnen bevestigd, contracten zouden inmiddels al getekend zijn. De locatie van de tweede Apple Store zal in de Haagse Passage zijn. Dit is een winkelcentrum met veel oude gebouwen, waar Apple’s voorkeur ligt vanwege de persoonlijkheid van deze locaties. Onderdeel van de deal schijnt overigens te zijn dat er geen grote kerstboom meer in de passage wordt geplaatst als de winkel eenmaal geopend is.

Apple is van plan om drie gebouwen te kopen, van Selexyz-winkel Verwijs, Ecco en een modewinkel. Het totale oppervlak zou dat van de Apple Store in Amsterdam makkelijk moeten overtreffen, de Selexyz-winkel heeft al een oppervlak van 1750 vierkante meter, waar de Amsterdamse Apple Store een oppervlak van 2500 vierkante meter heeft.

Wiebe de Jager van uitgever Eburon bevestigde de komst van de Apple Store in Den Haag eind november al, hij meldde op Twitter dat het Selexyz-filiaal kwam te vervallen om plaats te maken voor een Apple Superstore. Ook zijn er verschillende vacatures verschenen die wijzen op een nieuwe Apple Store.