Aanstaande zaterdag zal Apple zijn derde winkel in Nederland openen. De nieuwe Apple Store komt in het winkelcentrum Passage in Den Haag. Al maandenlang wordt het pand verbouwd om geschikt te worden gemaakt als Apple Store, deze winkel zal net als de Apple Store in Haarlem een Genius Bar krijgen van 360 graden.

Apple opende in 2012 zijn eerste Apple Store in Nederland aan het Leidseplein in Den Haag, recht onder het kantoor van Apple wat in hetzelfde pand is gevestigd. Inmiddels heeft het ook al een winkel in Haarlem geopend en daar komt zaterdag een winkel in Den Haag bij.

De nieuwe winkel komt in het zeer chique winkelcentrum de Passage op steenworp afstand van het Binnenhof. Deze Apple Store krijgt net als die in Haarlem een geniusbar die helemaal rond loopt. Aan deze bar kunnen gebruikers die problemen hebben met hun iPhone, iPad of Macbook vragen stellen en hulp krijgen van Apple-personeel.

Apple wil in de winkel in Den Haag ook dagelijks workshops gaan aanbieden om de mogelijkheden van Apple producten uit te leggen en gebruikers er kennis mee te laten maken.

Of Apple nog meer winkels in Nederland gaat openen is onduidelijk, vooralsnog lijken daar geen plannen voor te zijn. Wereldwijd heeft Apple nu 432 winkels.