Waterdichte Sony Xperia Tablet Z naar Europa

Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia Tablet Z opnieuw gepresenteerd. Het Japanse bedrijf kondigde de tablet al eerder aan voor een lancering in Japan, maar zal deze nu ook onder andere in Europa uitbrengen.

De Xperia Tablet Z zal in uitvoeringen met 16GB en 32GB beschikbaar komen in het tweede kwartaal van 2013. De tablet is met 6,9 millimeter op het moment ’s werelds dunste, toch weegt het apparaat minder dan 500 gram en heeft het een scherm van 10,1 inch aan boord. Dat scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en is erg helder, maar Sony maakt hierover verder weinig bekend.

De Xperia Tablet Z wordt voorzien van Android 4.1 Jelly Bean, na de lancering mag een update naar Android 4.2 worden verwacht. Verder heeft de tablet een quad-core Snapdragon S4 Pro-processor aan boord die op 1,5 GHz draait en samenwerkt met 2GB aan werkgeheugen.

In de Verenigde Staten zal de Xperia Tablet Z een prijskaartje van 499 en 599 euro krijgen, respectievelijk voor de 32GB- en 64GB-uitvoering. Een zwarte uitvoering van de tablets zal in de winkels liggen, maar een witte versie is ook in aantocht. Wanneer de Xperia Tablet Z precies te koop zal zijn heeft Sony nog niet bevestigd.

Bron:The Verge