1 min

Sony heeft de Xperia Tablet Z voor de Europese markt een adviesprijs gegeven. De dunne tablet zal in ons continent over de toonbank gaan voor minimaal 499 euro. Sony verwacht dat het nog enkele weken duurt voordat de tablet in de verkoop gaat, dat zal namelijk ergens medio april gebeuren.

De Xperia Tablet Z komt in verschillende varianten beschikbaar. Zo zijn er versies met 16GB of 32GB opslagruimte, van de 16GB-versie zal ook een model met 4G-ondersteuning te koop zijn. De verschillende varianten van deze tablet hebben een adviesprijs van respectievelijk 499, 549 en 629 euro.

De tablet bevat onder andere een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, wat resulteert in een pixel per inch-ratio van 224. Verder is er voorzien in een quad-core Krait-processor die draait op 1,5 GHz en een Adreno 320 als GPU. De Xperia Tablet Z draait in eerste instantie op Android 4.1 Jelly Bean, maar een update naar versie 4.2 is reeds beloofd.

Met een behuizing die 6,9 millimeter dik is, is de Xperia Tablet Z de dunste tablet van dit moment. Bijzonder aan deze tablet is dat deze net als de Xperia V (review) en Xperia Z (review) een IP57-certificering heeft, wat betekent dat de tablet water- en stofdicht is.