Apple heeft wederom patenten aan zijn collectie toegevoegd. Dit keer gaat het om zogenaamde designpatenten, waarin het uiterlijk en design van een apparaat is vastgelegd. In totaal gaat het om 10 patenten die door de Amerikaanse patentautoriteit zijn goedgekeurd.

Er zijn verschillende patenten goedgekeurd en aan Apple’s patentportfolio toegevoegd. Waaronder het design van de witte iPhone 4, een design waar Apple naar verluidt veel problemen mee heeft gehad om goed te krijgen, waardoor de witte iPhone 4 pas een jaar naar zijn zwarte variant verscheen.

Met het patent op het witte toestel heeft Apple ook meteen weer ammunitie in de patentrechtszaken tegen partijen als Samsung. Samsung heeft in het verleden ook al verschillende witte smartphones op de markt gebracht die volgens Apple ‘slaafse’ kopieën zijn van de iPhone. Waaronder de Galaxy Ace maar ook de Galaxy S II is in het wit verschenen.

Behalve een patent op de witte iPhone 4 heeft Apple nog meer designpatenten verkregen. Zo heeft Apple een patent verkregen op het virtuele-toetsenbord dat wordt gebruikt in iOS en voor vijf iOS-iconen die in het besturingssysteem worden gebruikt. Het gaat hierbij om de iconen featured, camera, foto’s, podcasts en artiesten.

Het patent van het virtuele toetsenbord is uiteraard niet voor een virtueel qwerty-toetsenbord, maar voor de manier hoe deze werkt en reageert als men er gebruik van maakt en de manier waarop deze is vormgegeven. Zie ook bovenstaande afbeelding.