1 min

Investeerder Carl Icahn heeft afgesproken dat hij maximaal tien procent van de aandelen van Dell zal kopen, of in combinatie met een partner maximaal vijftien procent. Icahn deed eerder een bod van 15 dollar per aandeel in Dell, nadat oprichter Michael Dell bekend maakte het bedrijf van de beurs te willen halen voor 13,65 dollar per aandeel.

Een kleine rel rondom de toekomst van Dell ontstond toen oprichter Michael Dell bekendmaakte het bedrijf te willen privatiseren voor een bedrag van 24,4 miljard dollar, met behulp van Silver Lake en Microsoft. Vervolgens klapten Blackstone en Carl Icahn echter over dat bod heen met totaalboden van 25,5 en 26,8 miljard dollar voor diezelfde aandelen, waardoor de privatisering in het gedrang kwam. Michael Dell moest na gaan denken over de gevolgen hiervan.

Met de afspraak heeft het er alle schijn van at Icahn geen meerderheidsbelang in Dell gaat nemen. Zelf kan de investeerder maximaal tien procent kopen, een partnerschap mag daar slechts vijf procent extra aan toevoegen. In ruil voor de deal krijgt Icahn inzicht in het aandeelhoudersbestand om met hen te onderhandelen om die 10 tot 15 procent ook werkelijk in handen te krijgen.