1 min

Verschillende markten worden door Samsung enkel voorzien van de quadcore-variant van de Galaxy S4, terwijl er ook een versie met acht rekenkernen bestaat. J.K. Shin, Samsung’s hoofd van de mobiele tak, vindt echter dat de consument zich daar niet druk om hoeft te maken.

In Europa en ook in de Verenigde Staten wordt enkel de variant met een quadcore verspreid. De versie met een octacore waarin Samsung de eigen Exynos 5-processor in verwerkt heeft is voorbehouden aan andere markten. Toen dat bekend werd, kwam dat Samsung op veel commentaar te staan, om meerdere redenen. Zo blijkt de octacore-variant beter te presteren in benchmarks, maar ook zou het energieverbruik lager zijn doordat vier van de acht kernen speciaal bedoeld zijn voor een energiezuinige mode.

Shin denkt echter dat de consument het verschil tussen de Exynos 5- en Snapdragon 600-variant niet zal opmerken. Dat komt doordat Samsung twee chips heeft gekozen waarbij de gebruikservaring nagenoeg hetzelfde is, meldt Shin.

De reden voor de verschillende varianten is volgens Shin niet dat de Exynos 5-variant geen 4G-verbindingen zou ondersteunen, maar komt puur doordat Samsung niet genoeg chips kon produceren om alle modellen met de Exynos 5-processor te voorzien. Overigens blijkt de Exynos 5-versie ook gewoon 4G te ondersteunen.

De Samsung Galaxy S4 wordt vanaf 27 april in Nederland verkocht.