1 min

Gisterenavond heeft Samsung de Galaxy S5 gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip van de Zuid Koreaanse fabrikant zal worden voorzien van een Snapdragon 801-chip. Op de officiële blog verscheen vandaag een tweede versie, met een octa-core processor.

Op de Samsung Tomorrow-blog verscheen een afbeelding waarin alle Galaxy S-smartphones met elkaar werden vergeleken. In deze afbeelding was ook te zien dat bij de Galaxy S5 twee chips stonden, een quad-core chip met een kloksnelheid van 2,5 GHz en een octa-core chip die tikt op 2,1 GHz. Inmiddels heeft Samsung de afbeelding al vervangen door een versie zonder de octa-core, maar wij gaan er vanuit dat er gewoon meer versies komen van de Galaxy S5.


Waarschijnlijk kiest Samsung ervoor om in bepaalde landen de Galaxy S5 uit te brengen met een eigen Exynos-chip. Dit deed het bedrijf ook al bij de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3. Waarschijnlijk komt de octa-core processor dan ook uit de Exynos-lijn van Samsung zelf. Op dit moment verwachten we niet dat er een groot verschil zal zitten in de prestaties tussen beide versies, aangezien Samsung in elk land dezelfde ervaring wil bieden.

Voor meer informatie over de Galaxy S5, verwijs ik graag door naar onze hands-on van de Galaxy S5.