1 min

Minister Kamp kan zich niet vinden in het voorstel van de Tweede Kamer om de regels rondom vergoedingen bij storingen in de telecomsector aan te passen. De Tweede Kamer had strengere regels voorgesteld.

Eerder deze week kwam in het nieuws dat de meerderheid van de Tweede Kamer voorstander is van een vergoeding voor consumenten, indien er een storing van minimaal 4 uur plaatsvindt. Nu is die periode nog twaalf uur. Het voorstel wordt gesteund door PvdA, SP, PVV, D66 en CDA.

In een debat geeft minister Kamp aan dat de termijn niet aangepast wordt, ondanks een meerderheid in de Kamer. Kamp vindt namelijk dat de problemen bij een storing niet onoverkomelijk zijn. Indien er een storing op het mobiele netwerk is, kan er nog gebruik gemaakt worden van een vaste lijn en vice versa. Ook kan het voorkomen dat er ’s nachts een storing plaatsvindt, waarbij slapende mensen geen problemen ondervinden.

Nederland is samen met Spanje het enige Europese land waarbij überhaupt een vergoedingsregeling geldt. In Spanje is de periode vastgesteld op 24 uur.