1 min

De Tweede Kamer wil dat klanten bij een storing in de telefonische of internetverbinding na vier uur worden vergoed. Minister Kamp presenteerde vorige week zijn plannen, om na 12 uur een vergoeding te verplichten.

De plannen van Minister Kamp zijn volgens de Tweede Kamer niet streng genoeg. Het politieke orgaan wil al na vier uur een verplichte vergoeding zien van telecomproviders, een gelijke standaard die nu bij stroomstoringen wordt gehandhaafd.

"Internet en bellen zijn net zo belangrijk, dus maak de termijn bij internet- en telecomstoringen ook vier uur," stelt D66-Kamerlid Kees Verhoeven. De maatregel moet de sector stimuleren storingen te voorkomen.

Andere kritiek op Kamp’s plannen komen van de PVV. De partij is tegen de optie om de vergoeding uit te keren in natura, bijvoorbeeld als extra beltegoed. PVV’er Reinette Klever pleit voor een compensatie in harde euro’s, omdat mensen "geen behoefte hebben aan extra beltegoed."

De politiek sprak zich vandaag ook uit over de houdbaarheid van beltegoeden. De grote telecombedrijven zouden maandelijks 68 miljoen euro aan niet gespendeerd beltegoed opstrijken. De Kamer pleit voor een houdbaarheidsdatum van minimaal een half jaar.