1 min

In vergelijking met de aanwezigheid van Windows RT op de Computex-beurs een jaar eerder, is het mobiele besturingssysteem vrijwel onzichtbaar geworden. De beurs is inmiddels drie dagen bezig en er is geen enkel nieuw apparaat gepresenteerd door fabrikanten.

Windows RT heeft na zijn lancering een moeilijke periode gehad. Consumenten ontvingen het besturingssysteem, net als Windows 8, niet met open armen. Het grootste probleem van Windows RT in de ogen van gebruikers is dat er geen software voor oudere Windows-systemen op gedraaid kan worden.

Op de Computex-beurs lijken alle fabrikanten hun handen af te trekken van Microsoft’s besturingssysteem voor ARM-chips. Er zijn geen nieuwe producten aangekondigd voor Windows RT. Of die helemaal niet in ontwikkeling zijn of simpelweg nog niet getoond kunnen worden is onduidelijk, al valt het natuurlijk op als geen enkele partij met een nieuw product komt op een beurs waar veel nieuws wordt gepresenteerd.

Microsoft heeft wel aangegeven dat Windows RT net als Windows 8 een grote update kan verwachten. Voor Windows RT betekent dat onder andere de komst van Outlook. Qualcomm heeft bovendien aangegeven dat het ondersteuning voor Windows RT zal bieden met de Snapdragon 800-chip voor mobiele apparaten.