2min

Uit betrouwbare bron hebben wij vandaag vernomen dat KPN overweegt om te stoppen met het bundelen van mobiele abonnementen met LG-smartphones in hun eigen webshop. Acer zou azen op de plek die daarmee vrijkomt. Voor Acer zou dit een flinke impuls voor de verkopen van smartphones kunnen betekenen.

Techzine heeft vandaag uit betrouwbare bron vernomen dat er grote ontevredenheid heerst bij KPN over de verkoop van de smartphones van LG. Het Koreaanse bedrijf heeft het afgelopen jaar weinig baanbrekende producten uitgebracht op de Nederlandse markt en dat is ook terug te zien in de verkoopcijfers. KPN zou daarom overwegen om helemaal te stoppen met de verkoop van smartphones van LG.

Acer is in dit geval de aasgier onder de fabrikanten die graag het plekje van LG willen innemen om hun smartphones aan de man te brengen. De nieuwe smartphones van Acer maken qua ontwerp, prestaties en gebruikersgemak steeds meer stappen voorwaarts en hebben vaak competitieve prijzen.

LG heeft het afgelopen jaar wel enkele nieuwe smartphones uitgebracht en er staan ook nog nieuwe smartphones op de planning. LG ziet de Nederlandse markt echter niet als een hele belangrijke en kiest er bewust voor om de LG-smartphones eerst in andere Europese landen te lanceren en een maand of zes later pas in Nederland. Dit terwijl andere fabrikanten zoals Samsung en Sony de Nederlandse markt wel serieus nemen.

Hierdoor loopt LG in Nederland geregeld achter de feiten aan en worden de toestellen van LG overschaduwd door toestellen van andere fabrikanten, omdat die vaak net wat beter of uitgebreider zijn. LG heeft deze ‘fout’ gemaakt met de Nexus 4 en Optimus G en recentelijk opnieuw met de LG Optimus G Pro, die in verschillende landen al langere tijd beschikbaar is, maar in Nederland pas in augustus wordt verwacht.

UPDATE:
Inmiddels hebben we contact gehad met LG en dat bedrijf stelt dat er geen sprake van is van een beëindiging van de samenwerking met KPN. Nederlands grootste telecomoperator zal gewoon smartphones van LG blijven verkopen.