2min Devices

LG reorganiseert smartphone-tak na slechte verkoop G5

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG heeft volgens Korea Times aangekondigd dat de smartphone-tak op de schop gaat, mede doordat de verkoop van de G5 niet aan de verwachtingen blijkt te voldoen. Verschillende mensen aan de top zijn vervangen, de afdeling komt onder een nieuw bewind te vallen.

De LG G5 (review) is een bijzondere telefoon, omdat deze gedeeltelijk modulair is. De onderkant van het toestel kan verwijderd en vervangen worden, waardoor de functionaliteit van het toestel uitgebreid kan worden. Hoewel dit een unieke eigenschap is, kon de G5 vooralsnog blijkbaar geen goede verkoopresultaten behalen.

Gartner schat dat LG wat betreft de verkoop van smartphones een marktaandeel van 4 procent bezit. LG zou daarmee zes andere merken voor zich moeten dulden, waaronder Samsung, Apple en Huawei. De smartphone-tak zou het afgelopen kwartaal een verlies van bijna 80 miljoen euro hebben gedraaid. Dit zou het vijfde kwartaal op rij zijn dat deze afdeling verliesgevend is.

Vanwege de tegenvallende resultaten heeft LG volgens Korea Times besloten om in te grijpen. Middels een reorganisatie zou LG zichzelf moeten hervinden en beter concurreren met andere fabrikanten. Enkele directeurs zijn vervangen en er is een nieuw management-team opgericht. LG zou bovendien van plan zijn om meer aandacht te vestigen op de Zuid-Koreaanse markt.

LG had erop gerekend dat er 3 miljoen exemplaren van de LG G5 verkocht zouden worden in het tweede kwartaal van 2016. Naar schatting van analisten zouden er echter maar 2,2 miljoen stuks over de toonbank zijn gegaan. Dat houdt in dat de verkoop van de G5 meer dan 25 procent lager uitvalt dan verwacht.

Bron:Korea Times