Muzieklabel BMI heeft Pandora voor de rechtbank gesleept omdat het van mening is dat de muziekstreamingdienst licentiekosten probeert te omzeilen. Pandora nam eerder deze week een radiostation over omdat het hiervoor minder licentiekosten hoeft af te dragen.

BMI vindt dat Pandora zich, ondanks de recente overname van een FM-radiostation, voornamelijk bezighoudt met het leveren van internetradio. De licentiekosten voor een FM-radiostation zijn in Amerika lager dan die van internetradiostations en Pandora dacht een handige omweg gevonden te hebben waardoor het minder zou hoeven af te dragen.

Het is volgens BMI de eerste keer dat het muzieklabel moet uitwijken naar gerechtelijke tussenkomst. De rechtszaak volgt nadat onderhandelingen tussen Pandora en BMI stukgelopen zijn. BMI sluit al 18 jaar lang contracten af voor online distributie van muziek.

Pandora is van mening dat het juist handelt, mede doordat concurrerende bedrijven eveneens op een dergelijke manier de hogere kosten ontduiken. Pandora vindt daarnaast dat de hogere licentiekosten discriminerend zijn ten opzichte van online radiostations.