1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De consument hoeft vandaag niet meer het nieuwste van het nieuwste te hebben als het gaat over smartphones. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een ouder model vanwege de lagere prijs. Deze conclusie wordt getrokken uit een onderzoek van DirectResearch, in opdracht van Telfort.

Goedkopere smartphones hebben de laatste maanden een vlucht genomen en kunnen steeds meer behoeftes vervullen. Hoewel de toestellen niet zo krachtig zijn als de topmodellen, is het voor de meeste mensen een mogelijkheid om voor een goedkoper toestel te kiezen.

86 procent van de Nederlanders geeft aan dat de prijs van doorslaggevend belang is bij de keuze voor een model. 66 procent van de mensen geeft aan dat er ook bewust voor een ouder model wordt gekozen vanwege de lagere prijs.

Bij het kiezen voor een nieuwe smartphone letten mensen op eigenschappen als accuduur, snelheid en schermgrootte. De topsmartphones van een jaar geleden zouden volgens het onderzoek nauwelijks verschillen van de topmodellen van vandaag de dag.

“In de afgelopen twee jaar is de innovatie van de toestellen tot stilstand gekomen. Eerder was het verschil met oudere modellen enorm. Producenten bevochten elkaar om de strijd wie de meeste megapixels in een camera kon stoppen”, zegt Mark Wierenga van Bellen.com. Daarom lijkt het erop dat fabrikanten met iets revolutionairs moeten komen om de consument er weer van te overtuigen om voor het nieuwste model te kiezen.