1 min

Uit onderzoekscijfers van het GFK blijkt dat steeds meer Europeanen kiezen voor een goedkopere smartphones. In het tweede kwartaal van 2015 steeg het aantal verkochte smartphones met 9 procent, maar de omzet uit deze verkopen daalde van 12,5 naar 11,7 miljard dollar. Mensen kiezen dus steeds vaker voor een goedkoper model.

Smartphones zijn de afgelopen jaren steeds beter geworden en er zijn tegenwoordig aardig wat goede toestellen te koop met een lager prijskaartje. Het is niet langer nodig om meer dan 500 euro uit te geven aan een smartphone om ook een goed product te krijgen. Consumenten zijn zich hiervan bewust en kiezen dan ook steeds vaker voor goedkopere modellen, het gevolg is dat de gemiddelde verkoopprijs van een smartphone daalt en de fabrikanten minder verdienen.

Alleen in China en Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada) geven mensen meer uit aan een smartphone dan een jaar geleden. In China daalt de verkoop van goedkope smartphones maar stijgt de verkoop van duurdere smartphones enorm.

Wat verder opvalt uit het onderzoek is dat 58 procent van de verkochte toestellen inmiddels beschikt over 4G-connectiviteit en 48 procent beschikt over een scherm van 5 inch of groter.