1 min

Samsung gaat in thuisland Zuid Korea maar liefst vijf nieuwe research en development (onderzoek en ontwikkeling) centra bouwen in de komende drie jaar. In totaal maakt Samsung hier 4,5 miljard dollar voor beschikbaar. Hiermee wil Samsung competitief blijven in de toekomst.

Alle vijf de nieuwe faciliteiten die Samsung gaat bouwen zullen in Zuid Korea worden gebouwd. Het grootste gebouw, ter waarde van 1 miljard dollar, moet ten zuiden van Seoul komen en in 2015 de deuren openen. In dat gebouwd moeten maar liefst 10.000 mensen komen te werken die zich primair gaan bezig houden met onderzoek naar nieuwe ontwerpen. De andere onderzoeksfaciliteiten zullen zich gaan richten op materiaal- en component-ontwikkeling, en op nieuwe chips en beeldschermen.

De centra die onderzoek gaan doen naar nieuwe chips en nieuwe beeldschermen moeten volgend jaar al open gaan.

In 2012 heeft Samsung maar liefst 10,5 miljard dollar gestoken in research en development (R&D). Het is ook duidelijk een post waar Samsung niet op wil bezuinigen want in 2011 was het totale R&D budget nog 1,4 miljard dollar lager. Voor 2013 is het budget nog niet bekend maar er wordt in elk geval 4,5 miljard dollar gestopt in deze vijf nieuwe centra.

Al deze investeringen moeten ervoor zorgen dat Samsung op het hoogste niveau mee kan blijven doen en met innovatieve producten kan blijven komen. Samsung is namelijk van mening dat innovatie de sleutel is tot succes en daarom moet er veel worden geïnvesteerd in het onderzoek naar nieuwe innovaties.