1 min

Samsung is van plan de komende vijf jaar flink te investeren in innovatieve technologie. Het gaat vooral om investeringen in processors, biofarmacie en andere innovatieve technologie.

Volgens Reuters wil het Zuid-Koreaanse tech- en industrieconcern de komende vijf jaar in totaal 450 biljard won (ruim 332 miljard euro) in innovatieve technologie investeren. Deze investeringen moeten ervoor zorgen dat Samsung ook op de langere termijn groei kan halen, vooral uit de chipsector.

De investeringen van Samsung in de komende vijf jaar zullen vooral in het thuisland Zuid-Korea plaatsvinden. Ook moeten ze in totaal 1,07 miljoen banen gaan opleveren.

Ook investeringen in biofarmacie

Naast de investeringen in processors wil Samsung ook in de biofarmacie investeren. Het doel hierbij is de sector voor het bedrijf net zo succesvol te maken als de huidige chipfabricage. Investeringen in bijvoorbeeld batterijtechnologie voor elektrische auto’s vallen niet onder het voorgenomen investeringsbedrag. Deze tak van sport zal zelf waarschijnlijk nieuwe investeringen aankondigen, aldus de zakennieuwswebsite.

Tip: Samsung blijft koning op Nederlandse markt, maar Apple wint terrein