Het is Canonical definitief niet gelukt om het doel voor het crowdfundingproject van de Ubuntu Edge-smartphone te behalen. Dat het doel waarschijnlijk niet behaald zou worden was anderhalve week geleden overigens al vrijwel zeker.

De Ubuntu Edge gaat geen werkelijkheid worden. Hoewel Canonical het record van meest gefinancierde project wel wist te verbreken, bleek dat lang niet genoeg te zijn om het doel te behalen. Binnen 24 uur behaalde het project al een hoogte van 3,4 miljoen dollar en leek het de goede kant op te gaan, maar daarna was het tempo er al gauw uit. De teller bleef na 30 dagen uiteindelijk steken op iets meer dan 12,8 miljoen dollar terwijl Canonical 32 miljoen dollar nodig had.

De mensen die het project hebben gesteund worden bedankt door Mark Shuttleworth, CEO van Canonical. Het bedrijf geeft aan dat het records gebroken heeft, veel publiciteit kreeg en veel F5-toetsen heeft versleten bij het volgen van het project. Ook zijn er veel waardevolle lessen over crowdfunding geleerd. Het uiteindelijke doel is niet behaald, maar toch zijn er veel positieve kanten aan het project.

Aanhangers van het project moeten volgens Canonical tot 2014 wachten op de eerste smartphones met Ubuntu.