2min Devices

Canonical verzamelt 3 miljoen in drie dagen

Canonical heeft in minder dan drie dagen iets meer dan 3 miljoen euro opgehaald voor de bouw van zijn eigen smartphone. Daarmee heeft het al geschiedenis geschreven. Om de verkoop van de smartphone door te zetten, heeft het de kosten voor de Ubuntu Edge-smartphone tijdelijk verlaagd.

De eerste 5000 kopers konden de Ubuntu Edge-smartphone aanschaffen voor 600 dollar (of 454 euro). Kopers die daarna het project wilde steunen en een smartphone willen ontvangen moesten 630 euro betalen.

In totaal moet het project de komende 29 dagen 24 miljoen euro ophalen, anders gaat het hele feest niet door en zal de smartphone niet gebouwd worden door Canonical. Gebruikers die hebben betaald krijgen dan hun geld terug.

Omdat de verkopen na de eerste dag wat inzakten, heeft Canonical besloten de prijs voor de smartphone te verlagen. Er zijn 1250 plekken beschikbaar om de smartphone aan te schaffen voor 470 euro, nog eens 1250 plekken om de telefoon aan te schaffen voor 510 euro en nog eens 1250 plekken om de smartphone voor 550 euro aan te schaffen. Er zijn nog altijd onbeperkt veel plekken vrij voor de prijs van 630 euro voor de smartphone.

Iedereen die de smartphone voor 630 euro heeft gekocht nog voor de aankondiging van deze actie zal het verschil teruggestort krijgen. Het is onduidelijk of dit bedrag dan ook wordt afgehaald van het totale bedrag dat reeds verzameld is. Dat lijkt wel logisch.

Iedereen die het project helpt door dus ten minste 470 euro te storten, zal een Ubuntu Edge-smartphone ontvangen. De telefoon heeft 128 GB interne opslagruimte, ten minste 4 GB RAM, een scherm beschermd door saffier kristal en ‘de nieuwste processor’. De smartphone moet in mei 2014 verschijnen, maar er is nog geen prototype getoond. Overigens zal de telefoon op zowel Ubuntu Touch als Android draaien.

Deelnemers buiten het Verenigd Koninkrijk moeten 30 dollar (of 22 euro) extra betalen om de telefoon ook te verschepen. De prijs op de site is inclusief btw voor het Verenigd Koninkrijk, dus die hoeft niet nog eens extra in Nederland te worden betaald.

Op het moment van schrijven zijn er nog minder dan 200 plekken vrij voor de 470 euro-categorie. Daarna zullen deelnemers voor een Ubuntu Edge-smartphone dus 510 euro moeten betalen, waarvan er dus ook 1250 plekken vrij zijn.

In totaal is tot nog toe meer dan 3 miljoen euro opgehaald.

Bron:OMG! Ubuntu!