Vodafone en Verizon zouden een akkoord naderen over de verkoop van Vodafone’s aandeel in Verizon Mobile. Vodafone zou voor de 45 procent aan aandelen die het bezit maar liefst 130 miljard dollar krijgen, omgerekend is dat bijna 100 miljard euro.

Vodafone beschikt momenteel nog over 45 procent van de aandelen in Verizon Mobile. Als Verizon de aandelen terugkoopt, zou dat de op twee na grootste aankoop ooit zijn. Hoewel de afspraken volgens Vodafone al op zondag definitief zijn gemaakt, moet de top van Verizon naar verluidt nog wel goedkeuring verlenen voor de aankoop. Het bedrijf zou zich echter al opmaken voor de bekendmaking van de terugkoop.

Vodafone betaalde 14 jaar geleden nog ongeveer de helft voor de overname van de aandelen en lijkt dus goede zaken te doen door de aandelen weer van de hand te doen. Het is niet duidelijk waarom beide bedrijven de joint-venture willen ontbinden. Mogelijk wil Vodafone zich meer op Europa gaan richten, nu hier ook grote veranderingen op komst lijken doordat Eurocommissaris Neelie Kroes van plan is om roamingkosten af te schaffen.

De Amerikaanse telecomprovider AT&T zou overigens juist meer voet aan wal willen krijgen in Europa en overweegt daarom lokale providers in te lijven.