1 min

Met de op handen zijnde overname van de hardware-afdeling van Nokia, lijkt het erop dat er in de toekomst geen nieuwe Nokia-smartphones meer worden uitgebracht. Microsoft neemt de merknaam Nokia namelijk niet over van het bedrijf.

Microsoft krijgt de rechten voor de merknamen Asha en Lumia, maar het merk Nokia blijft bij het uitgeholde overblijfsel waarvoor het Amerikaanse bedrijf geen deal heeft gesloten. Microsoft heeft wel een licentie voor het gebruik van de naam Nokia, maar deze is enkel bedoeld voor het gebruik voor featurephones, dus niet op smartphones.

Nokia blijft onder eigen vlag netwerkapparatuur en navigatiediensten ontwikkelen. Dit betekent dat nieuwe smartphones die door de oude Nokia-afdeling uitgebracht worden, onder de Microsoft-merknaam in de winkels zullen liggen.

Vannacht maakte Microsoft bekend dat het de hardware-afdeling van Nokia overneemt voor 5,7 miljard dollar. Naar verwachting wordt de deal in 2014 beklonken. Eerst moeten verschillende instanties hun goedkeuring voor de deal verlenen.