Microsoft is nu echt begonnen met het wegwerken van de merknaam Nokia. Het Lumia-label zal wel in leven worden gehouden, het is momenteel nog onduidelijk welke naam nieuwe smartphones van Microsoft zullen krijgen..

Op verscheidene plekken is inmiddels zichtbaar dat Microsoft de merknaam van Nokia overboord gooit. Zo zijn de sociale netwerk-kanalen van de Franse afdeling van Nokia inmiddels vervangen door Microsoft Lumia. Andere landen zullen op termijn volgen, zo bevestigde Microsoft tegenover The Verge.

Wat er op nieuwe smartphones van Microsoft zal komen te staan is nog niet duidelijk. Momenteel wordt op de voor- en achterkant van de smartphones Nokia’s merknaam vermeld. Microsoft zou ervoor kunnen kiezen om over te stappen op de Lumia-noemer of de eigen merknaam. Aangezien de sociale kanalen nu de naam Microsoft Lumia gaan dragen, lijkt het logisch dat nieuwe toestellen ook zo zullen heten

De iconische merknaam Nokia zal overigens niet in zijn geheel verdwijnen. Het Finse bedrijf is slechts gedeeltelijk aan Microsoft verkocht en blijft zodoende ook zelfstandig opereren. Wat van Nokia over is ontwikkelt bijvoorbeeld nog telecomapparatuur en navigatiediensten.

Lees meer