1 min

Tags in dit artikel

, ,

De winstcijfers van het derde kwartaal van dit jaar zijn voor HTC niet veelbelovend te noemen. Voor het eerst sinds de beursgang in 2002 heeft de Taiwanese fabrikant van smartphones te kampen met rode cijfers.

Na jarenlang succesvol te zijn geweest, lijkt 2013 een van de slechtere jaren voor de Taiwanese producent van smartphones te worden. Het derde kwartaal van dit jaar kon het bedrijf een nettoverlies noteren van 2,97 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo’n 74 miljoen euro.

Dit is aanzienlijk meer dan aanvankelijk verwacht werd. Analisten gingen uit van een nettoverlies van 1,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo’n 45 miljoen euro. HTC noteerde nog een winst van 3,9 miljard Taiwanese dollar, zo’n 97 miljoen euro, in het derde kwartaal van 2012.

Mede dankzij interne technische problemen met betrekking tot de levering van onderdelen werd de releasedatum van de HTC One eerder dit jaar al vertraagd. Dit droeg bij een de enorme daling van 70 procent in de nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar.

Volgens persbureau Reuters zouden er ook bij de levering van de HTC One mini problemen zijn, mede dankzij het tekort aan behuizingen. Dit zou het gevolg zijn van problematiek door het relatief complexe ontwerp van de aluminium behuizing.