2min

Tags in dit artikel

,

Ondanks de onstuimigheden die plaatsvonden heeft Microsoft het afgelopen kwartaal op financieel gebied boven verwachtingen gepresteerd. Microsoft verwacht de komende periode met behulp van de introductie van nieuwe producten en diensten deze trend voort te zetten.

Het eerste fiscale kwartaal van 2014, dat eindigde op 30 september 2013, wist Microsoft een prestatie neer te zetten die veel verwachtingen overtrof. De inkomsten die de softwaregigant kon noteren bedroegen in totaal 18,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 13,4 miljard euro.

Microsoft presteert daarmee boven de verwachtingen, deze werden aanvankelijk namelijk geraamd op 17,8 miljard dollar, omgerekend zo’n 12,9 miljard euro. De winst in dit eerste fiscale kwartaal bedroeg 5,24 miljard dollar, omgerekend zo’n 3,8 miljard euro.

Volgens Microsoft’s CEO Steve Ballmer zal er een verandering plaatsvinden, waarmee Microsoft zich meer wil gaan richten op apparaten en diensten. Naar verluidt zouden er dit najaar nog nieuwe producten worden gelanceerd voor zowel de consument als het bedrijfsleven. Microsoft begon deze week al met de verkoop van de nieuwe Surface-tablets.

"Onze nieuwe commerciële diensten zullen ons helpen de professionele markt verder te bestijgen. Ook zien we enthousiasme bij de consument wat betreft de Xbox One, de Surface 2 en Surface Pro 2, Windows 8.1 met alles eromheen en Windows Phone-apparaten", verkondigde Steve Ballmer.

De afgelopen periode was voor Microsoft ronduit onstuimig te noemen. Zo kondigde huidig CEO Steve Ballmer zijn vertrek aan als topman bij het bedrijf. Tevens deed de keuze om de hardware-afdeling van het Finse Nokia over te nemen de wereld even op haar grondvesten schudden.