Intel heeft bevestigd dat de komende periode de merknaam McAfee naar de achtergrond zal verdwijnen. De chipbakker is van plan om de twintig jaar oude merknaam in de prullenbak te deponeren, niet in de minste plaats vanwege de oprichter van het bedrijf wat Intel overnam.

De afgelopen jaren kwam oprichter John McAfee een aantal keer in het nieuws en vaak was dat niet op positieve wijze. McAfee wordt in Belize bijvoorbeeld verdacht van moord. Hoewel de oprichter al jarenlang niet meer verbonden is met het antivirusbedrijf McAfee, draagt hij wel dezelfde achternaam en is de associatie bij het grote publiek al gauw gemaakt. Intel, tegenwoordig eigenaar van McAfee, wil daar een einde aan maken.

Brian Krzanich, de CEO van Intel, liet tijdens een persconferentie een aantal woorden vallen over McAfee waaruit blijkt dat de merknaam McAfee zal verdwijnen. De software blijft wel behouden, maar gaat door het leven als Intel Security in plaats van McAfee Security. Het proces zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

John McAfee richtte het antivirusbedrijf op in 1987 en vertrok in 1994.