Intel zou druk met banken in gesprek zijn over de mogelijke verkoop van Intel Security, de beveiligingstak van het bedrijf dat een aantal jaar geleden nog als McAfee door het leven ging. Intel kocht McAfee in 2010 voor een bedrag van 7,7 miljard dollar, het doel was beveiligingsoplossingen integreren in de processoren. Een echt groot succes is de overname nooit geworden.

De Financial Times heeft bericht dat Intel druk in gesprek is met banken over een mogelijke verkoop, het doel zou zijn om McAfee te verkopen voor de 7,7 miljard dollar die Intel er zelf ooit voor betaald heeft. Op die manier blijft het verlies van Intel beperkt tot de investeringen die het bedrijf heeft gedaan. Het was in 2010 een zeer opmerkelijke overname die niet veel mensen verwacht hadden, een succes is het ook niet echt geworden. Recent hebben we McAfee Internet Security 2016 aan een uitgebreide review onderworpen, onze conclusie was dat het pakket te duur is en niet aan de verwachtingen kan voldoen, de concurrentie is simpelweg veel beter.

Intel is er de afgelopen jaren dus niet in geslaagd om de beveiligingsproducten echt beter te maken en op niveau te houden met de concurrentie. De vraag is nu wie Intel Security, zoals de divisie nu heet, moet gaan kopen, het moet in elk geval een bedrijf zijn dat wil investeren om McAfee weer naar de top te brengen. Wij achtten de kans groot dat de naam Intel Security snel komt te vervallen en de naam McAfee weer de boventoon gaat voeren.

Intel is druk bezig orde op zaken te stellen en kondigde in april een reorganisatie aan waarbij 12.000 mensen moeten vrezen voor hun baan. Intel gaat zich meer focussen op de Internet-of-Things en kiest ervoor om bepaalde activiteiten te staken of af te stoten. Het maakte eerder al bekend dat het geen ambititie meer heeft om een goede smarrtphone-processor te ontwikkelen, heeft geeft de concurrentiestrijd met ARM op. Nu lijkt het ook Intel Secutiy te gaan opgeven, binnenkort wordt er ongetwijfeld meer bekendgemaakt over de plannen rond de beveiligingstak.