Vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat er gedurende het jaar 2013 zo’n 10 miljard dollar is uitgegeven aan aankopen via de App Store. De afgelopen maand spande hierbij de kroon, met een bedrag aan uitgaven door consumenten van meer dan één miljard dollar, omgerekend zo’n 735 miljoen euro.

In de maand december van het jaar 2013 werden er in totaal circa drie miljard applicaties in de App Store van Apple gedownload. Dit maakt deze maand de meest succesvolle voor de App Store ooit. In totaal hebben ontwikkelaars van applicaties die in de App Store verkocht worden inmiddels vijftien miljard dollar verdiend, dit is omgerekend zo’n elf miljard euro.

Apple-topman Eddy Cue verklaart: "We willen graag onze klanten bedanken voor het neerzetten van het meest succesvolle jaar van de App Store ooit. Het aanbod van applicaties was gedurende de afgelopen feestdagen indrukwekkend. We kijken uit naar wat ontwikkelaars ons in 2014 zullen voorschotelen."

Apple noemt als grote verrassingen op het gebied van mobiele applicaties van het afgelopen jaar Afterlight, Heads Up!, Impossible Road en Moves. Erg populair bleken onder andere Candy Crush Saga, Clumsy Ninja, Mincecraft, Puzzles & Dragons en QuizUp. Ontwikkelaars waarvan Apple het komende jaar veel van verwacht zijn onder andere Atypical Games, Duolingo, Plain Vanilla Corp en Simogo.

Er zijn in de App Store tegenwoordig meer dan een miljoen mobiele applicaties te vinden. Ongeveer de helft van de applicaties is geoptimaliseerd voor de iPad.