1 min

Er zijn inmiddels meerdere aanwijzingen dat Google actief bezig is met het tegenwerken van fabrikanten om te voorkomen dat er laptops en tablets worden uitgebracht die zijn voorzien van zowel Android als Windows. Asus kondigde onlangs een dergelijk apparaat aan, maar de kans is aanwezig dat dit product nooit op de markt verschijnt.

Google zou druk uitoefenen op Asus om de ontwikkeling van apparaten met meerdere besturingssystemen niet voort te zetten. Andere fabrikanten zouden daardoor ook serieus overwegen om te stoppen met de ontwikkeling van zulke apparaten. "Google wil niet dat Android wordt gecombineerd met Windows."

Asus is mogelijk ook niet de eerste partij die onder druk wordt gezet door Google om de voorgenomen plannen stop te zetten. Samsung kondigde vorig jaar de soortgelijke ATIV Q aan, maar verwijderde deze na enkele maanden weer van de website en verkocht het apparaat nooit.

De reden dat Google niet wil dat dergelijke producten op de markt komen, is volgens DigiTimes dat de zoekgigant er niet van verwacht te profiteren. Aan de andere kant zouden Microsoft en PC-fabrikanten er juist wel voordeel van ervaren. Intel juicht apparaten met meerdere besturingssystemen ook juist toe, zeker nu het zelf de benodigde chips in het assortiment heeft.